Vreemde fobieen

Vreemd

Ook last van?


De 10 vreemdste fobieen

Heb jij hier ook last van?

Fobieën zoals vliegangst, hoogtevrees en claustrofobie komen vaak voor en zijn helemaal niet raar. Maar heb je ooit van de volgende 15 gekke fobieën gehoord?

1.Gymnophobia – Bang voor naaktheid
Sommige mensen zijn bang om iemand naakt te zien of zelf naakt gezien te worden. Zelfs als het heel normaal is, zoals in de sauna. Deze fobie komt meestal voort uit onzekerheid over het eigen lichaam en vergelijking met modellen uit de media.

2. Paraskavedekatriaphobia – Bang voor vrijdag de 13e
Voor veel mensen is het bijgeloof, maar er bestaat een fobie voor deze dag. Misselijkheid, hyperventilatie en hartkloppingen, omdat deze vervloekte dag eraan komt.

3. Taphophobia – Bang om levend begraven te worden
Als er iets zou zijn wat iemand niet zou willen denken is wel het idee om levend begraven te worden. Mensen die zo’n fobie hebben vermijden situaties waarvan zij denken dat ze levend onder de grond eindigen en ze zijn extreem bang om onterecht dood verklaard te worden.

4. Pteronophobia – Bang om gekieteld te worden met veren
Vaak is het juist ontspannen om gekriebeld te worden met veren, maar mensen met pteronophobia krijgen het er spontaan benauwd van. Deze fobie is vaak gerelateerd aan angst voor vogels en kippen.

5. Ithyphallophobia – Bang voor erecties
Het komt voor bij mannen en vrouwen: de angst van het zien, hebben of ook maar denken aan een stijve penis. Mensen met ithyphallophobia proberen alles te vermijden wat met seks te maken heeft.

6. Chrorophobia – Bang voor dansen
Op bruiloften en (school)feesten wordt er juist van je verwacht dat er gedanst wordt. Het niet kunnen is natuurlijk een ander verhaal, maar deze mensen zijn zo bang om te dansen dat ze zelf daar naar van worden en dat zelfs van dansende mensen om zich heen.

7. Spectrophobia – Bang voor spiegels of eigen spiegelbeeld
De normaalste zaak van de wereld is natuurlijk jezelf een paar keer per dag bekijken in de spiegel, maar niet als je een fobie hebt voor spiegels. Ze krijgen een paniekaanval bij het zien van reflecties. Deze fobie gaat meestal gepaard met angst voor geesten.

8. Arachibutyrophobia – Bang voor pindakaas dat aan je gehemelte plakt
Het is geen fijn gevoel, maar in paniek raken omdat er pindakaas aan je gehemelte zit is wel heel overdreven. Gelukkig is hier een oplossing voor: Geen pindakaas meer eten.

9. Nomophobia – Bang om mobiel bereik te verliezen
Misschien heeft bijna iedereen daar wel een beetje last van, want stel dat we ineens onbereikbaar zijn?! Dit kan een lege batterij zijn, geen ontvangst hebben of in het ergste geval je hele telefoon kwijtraken.

10. Ephebophobia – Bang voor jeugd
Tieners kunnen angstaanjagend zijn, als je er zelf ook een bent en op de middelbare school zit. Maar er zijn dus ook echt volwassenen die extreme angst voelen voor jongeren.

Heb jij zelf last van een fobie? Vertel het ons!

Dit bericht is geplaatst in Girlz Blog. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Vreemde fobieen


  1. diana wiersma zegt op 20 november 2012 om 21:16:

    ik ben als de dood om naast iemand in de auto te zitten
    ik rij altijd zelf alleen met vakanties niet dan neem ik om de 2 uur een oxapam
    ik zou daar graag vanaf komen maar hoe?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

Op dit moment zijn we opzoek naar een nieuwe redactrice om het blog meer invulling te geven! Interesse? Mail ons op info@cosmeticadeals.nl. Dan bestaat de kans dat jouw berichten binnenkort geplaatst worden op de site!

Bedankt...!


Veilig en gerust betalen via onze met SSL beveiligde website